Behandelingen

Zweedse Massage

Een Zweedse massage is een behandeling waarbij door middel van druk en wrijving, bewegingen over het hele lichaam worden gemaakt. De bloedsomloop wordt hierdoor gestimuleerd en afvalstoffen worden uit het lichaam verwijderd. Deze massage is een massagevorm die zacht, ontspannend en rustgevend is. De Zweedse massage behoort daarom tot de ontspanningsmassages.

Door het ontspannende effect op het lichaam worden de hormonen serotonine en oxytocine afgescheiden. “Serotonine” is het gelukshormoon en “Oxytocine” het knuffelhormoon dat geproduceerd wordt door aanraking.

Triggerpoint Massage

De triggerpoint massage kan snel en eenvoudig een oplossing bieden voor mensen die langdurig pijn ervaren, – pijn die wordt veroorzaakt door zogenaamde ’triggerpoints’, dat zijn spierknopen ontstaan in een bepaalde spierstreng ergens in het lichaam. Deze plek is pijnlijk bij druk en kan een karakteristieke uitstralingspijn doen ontstaan. De patiënt herkent in de uitstralende pijn zijn klacht.  Triggerpoints zijn voelbare plekken in het spierweefsel die plaatselijk of op een andere locatie pijn veroorzaken. Het zijn spiervezels die continue in aangespannen toestand zijn waardoor lokaal de bloedcirculatie belemmerd is en afvalstoffen zich ophopen met alle gevolgen van dien. Door de verkramping zal de spier verkorten en pijn veroorzaken aan de aanhechtingspunten. Ook wordt de pijn via de myofascia (het vlies om de spier) geleid naar andere delen van de spier.

rug Massage

Met een rug-, nek- en schoudermassage geniet je van een ontspannende massage waarbij de volledige aandacht naar deze zones gaat. Met speciale massagetechnieken worden pijnlijke en stijve spieren losgemaakt zodat specifieke klachten snel verlicht worden.

Sport Massage

Sportmassage is een stevige manuele techniek waarbij met stimulerende handgrepen, wrijvingen, knedingen en fricties dieperliggende structuren in je lichaam losgewerkt worden. Deze massagetechniek stimuleert de bloedsomloop in je spieren waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. 

Een sportmassage kan helpen bij het verminderen van spierspanning en stijfheid, wat kan leiden tot een vermindering van pijn en vermoeidheid. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie, wat een snellere herstelperiode na een inspanning bevordert. Bovendien kan een sportmassage helpen bij het verminderen van de kans op blessures door het versterken van spieren en het verbeteren van de flexibiliteit.

Hijama Cupping

Hijama Cupping is afgeleid van het woord ‘Hajm’ wat ‘zuigen’ betekent. Het is het aanbrengen van cups op de huid met behulp van een handmatige vacuümpomp. De cups zijn gemaakt van plastic, glas of silicone. Afhankelijk van de gewenste methode wordt gekozen voor een van de cups.

Cupping is voor alle mensen uit alle lagen van de bevolking en voor alle leeftijden.

Cupping wordt zowel preventief als genezend toegepast.

Er zijn verschillende soorten cupping. 

Binnen de Oosterse en Islamitische geneeskunde is Hijama Cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Tijdens de Hijama Cupping behandeling worden cups gebruikt om de energiebanen (meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen waardoor (spier)pijnen en kwalen worden verzacht en/of verwijderd.

Meer dan 70% van alle pijnen en kwalen het zijn gevolg van bloed dat niet in staat is om bepaalde delen van het lichaam te bereiken. Een Hijama behandeling  zorgt er echter voor dat het bloed deze delen van het lichaam wel bereikt. Hijama Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, lichaamsvloeistoffen en een verbeterde voedsel- en zuurstofopname in de cellen.

Myofascial Cupping Massage

Myofasciale decompressie is een methode waarbij een cup, gemaakt van glas, wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door te knijpen in een rubberen bal boven aan de cup ontstaat een vacuümkracht, waardoor de cup stevig komt vast te zitten.

Bovenop en rondom de pijnlijke spieren worden de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuümeffect. De doorbloeding van de huid neemt toe en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. Cupping massage is dus een manier om spierknopen te ontspannen. Het gevolg is een verbeterde soepelheid en flexibiliteit en minder bewegingsbeperkingen.

Er vindt daarbij lokale vrijzetting plaats van histamine. Dit activeert het afweersysteem. In China wordt cupping therapie vaak succesvol toegepast ter onderdrukking van een opkomende verkoudheid.

Therapeutische massage

Therapeutische massage is een vorm van hands-on therapie die gericht is op het verbeteren van de fysieke en emotionele gezondheid van een individu. Tijdens deze massage gebruikt de therapeut verschillende technieken, zoals kneden, strijken en druk uitoefenen op spieren en zachte weefsels. Het doel is om spanningen te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren, het bewegingsbereik te vergroten en het algemene welzijn te bevorderen. Therapeutische massage wordt vaak toegepast om specifieke klachten te verlichten, zoals spierpijn, stress, hoofdpijn en gewrichtsproblemen. Bovendien kan het een rustgevende en kalmerende ervaring bieden, waardoor het zowel lichamelijk als geestelijk heilzaam is.